SOİD Hakkında- About of SOID

SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ (SOİD)

  • Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, turizm sektöründe çalışan yönetici, akademisyen ve araştırmacılar arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamayı ve artırmayı, turizm ve turizm işletmeciliği ile ilgili yeni düşüncelerin sunulduğu, karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform oluşturmayı ve turizm sektöründe çalışan üst ve orta kademe yöneticileri genel yönetim ve turizm işletmeleri yönetimi alanındaki gelişmelerle ilgili bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

  • Belirtilen amaçlar doğrultusunda SOİD’in yayın ilkeleri aşağıda sıralanmıştır:

  • SOID dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez yayımlanır,

  • Yayın dili Türkçe ve İngilizce’dir,

  • Dergide bilimsel nitelikli makaleler yayımlanır ve ampirik (uygulamalı/deneysel) araştırmalara öncelik verilir. Ayrıca turizm sektörü temsilcilerinin görüşleri ve turizm sektörü ile ilgili inceleme dosyaları da yayımlanır,

  • Makalelerde yer alan görüşlerin sorumluluğu tamamen yazar(lar)a aittir,

  • Yayımlanmak üzere SOID’e gönderilen çalışmalar daha önce hiçbir dergide yayınlanmamış olmalıdır,

  • SOİD’e gönderilen çalışmalar tamamen bilimsel etik kurallarına uyularak hazırlanmış olmalıdır,

  • SOİD’e gönderilen çalışmalar iThenticate programı kullanılarak intihale karşı incelenmektedir.

  • Yayımlanan makalelere ilişkin tüm telif hakları dergiye aittir,

  • SOİD açık erişim sistemi olan Ulakbim Dergipark üzerinde yayınlanmaktadır. Yayınlanan tüm sayılarına ve sayılarda yer alan makalelere ücretsiz olarak erişilir. Dergimiz Budapeşte Açık Erişim Girişimini(BOAI) desteklemektedir.

  • Yazarlara makaleleri için herhangi bir telif ücreti veya başka bir isim altında ödeme yapılmaz. Dergiye çalışma gönderen yazarlar bu tür taleplerde bulunmamayı kabul etmiş sayılırlar.

  • SOİD dergimize gönderilen ve etik kurulu kararı gerektiren aday makaleler için etik kurul onayı alınmış olması gerekmektedir. Ayrıca bu onay belgesi makalede yöntem kısmında belirtilmeli ve çalışmanın sonuna da eklenmelidir.

  • SOİD çevrimiçi sürümünde yayımlanan akademik içeriğin tersi belirtilmediği sürece Sidaş Yayıncılık tarafından Creative Commons Atıf Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.


    THE JOURNAL OF TRAVEL AND HOTEL BUSINESS

    The Journal of Travel and Hotel Business aims to foster  communication and collaboration among travel, toruism and hospitality managers, scholars, students and researchers to create a fruitful platfrom where new ideas are generated and  shared to bring solutions to ongoing managerial and theoretical issues.

  • SOID’s publication  principles are listed below for your perusal:

  • Published three times a year, in Turkish and /or English.

  • Along with conceptual studies, empirical (practial/experimental) research is a priority and  sectoral reviews are welcome.

  • Manuscripts submitted to SOID for publications must be original, should not be published before and should not be simultaneously submitted for publication consideration in another journal.

  • Manuscripts submitted to SOID for publication consideration are subjected to plagiarism programs to ensure scholarly ethic is sustained. The whole responsibility of opinions expressed in published studies entirely belong to the authors.

  • SOID is indexed in Ulakbim Dergipark, an open access system. All published articles are freely accessible as the Journal strongly supports the Budapest Open Access Initiative (BOAI).

  • The authors submitting manuscripts to the journal are considered to accept the terms and conditions outlined here in advance.

  • Ethical committee approval must be obtained for candidate articles sent to our journal The SOID that require an ethical committee decision. In addition, this approval document should be specified in the method section of the article and should be added to the end of the study.

  • Except stated otherwise, academic content of this online version of the journal by SİDAS Publishing is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

     

Yoruma kapalı.