SOİD Hakkında- About of SOID

SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ (SOİD)

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, turizm sektöründe çalışan yönetici, akademisyen ve araştırmacılar arasında iletişimi ve işbirliğini sağlamayı ve artırmayı, turizm ve turizm işletmeciliği ile ilgili yeni düşüncelerin sunulduğu, karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform oluşturmayı ve turizm sektöründe çalışan üst ve orta kademe yöneticileri genel yönetim ve turizm işletmeleri yönetimi alanındaki gelişmelerle ilgili bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Belirtilen amaçlar doğrultusunda SOİD’in yayın ilkeleri aşağıda sıralanmıştır:

  • SOID dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez yayımlanır,

  • Yayın dili Türkçe ve İngilizce’dir,

  • Dergide bilimsel nitelikli makaleler yayımlanır ve ampirik (uygulamalı/deneysel) araştırmalara öncelik verilir. Ayrıca turizm sektörü temsilcilerinin görüşleri ve turizm sektörü ile ilgili inceleme dosyaları da yayımlanır,

  • Makalelerde yer alan görüşlerin sorumluluğu tamamen yazar(lar)a aittir,

  • Yayımlanmak üzere SOID’e gönderilen çalışmalar daha önce hiçbir dergide yayınlanmamış olmalıdır,

  • SOİD’e gönderilen çalışmalar tamamen bilimsel etik kurallarına uyularak hazırlanmış olmalıdır,

  • SOİD’e gönderilen çalışmalar iThenticate programı kullanılarak intihale karşı incelenmektedir.

  • Yayımlanan makalelere ilişkin tüm telif hakları dergiye aittir,

  • SOİD dergimize gönderilen aday makaleler için herhangi bir makale değerlendirme veya işlem ücreti adı altında bir ücret talep edilmemektedir,

  • SOİD açık erişim sistemi olan Ulakbim Dergipark üzerinde yayınlanmaktadır. Yayınlanan tüm sayılarına ve sayılarda yer alan makalelere ücretsiz olarak erişilir. Dergimiz Budapeşte Açık Erişim Girişimini(BOAI) desteklemektedir.

  • Yazarlara makaleleri için herhangi bir telif ücreti veya başka bir isim altında ödeme yapılmaz. Dergiye çalışma gönderen yazarlar bu tür taleplerde bulunmamayı kabul etmiş sayılırlar.

  • SOİD çevrimiçi sürümünde yayımlanan akademik içeriğin tersi belirtilmediği sürece Sidaş Yayıncılık tarafından Creative Commons Attribution-NoCommercial-NoDerivs 4.0 Unported (CC BY-NC-ND4.0) lisansı aracılığıyla bedelsiz sunulmaktadır.

  • SOİD dergimize gönderilen aday makaleler için etik kurul kararı gerektiren çalışmalar için ayrı etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir(http://cabim.ulakbim.gov.tr/tr-dizin/tr-dizin-dergi-degerlendirme-kriterleri/)

  • Creative Commons Lisansı

THE JOURNAL OF TRAVEL AND HOTEL MANAGEMENT

The Journal of Travel and Hotel Management aims to provide and improve the communication and collaboration between the managers acdemics and researchs working in the tuorism sector, to create a platfrom where new ideas related to tourism and tourism management are offered where problems and solution proposals, that are met, are discussed and to inform the upper and middle level managers working in the tourism sector about the developments in the field of general management and tourism businesses management.

SOID’s bradcosting principles in the direction of specified purposes are listed below:

SOID’ published three times a year, each four monuts.

SOID’  published in Turkish and English.

Scientific articles are publised and empirical (practial/experimental) researches are given priority in the journal.

In addition, the reviews of tourism sector representatives and reviews filed about tourism sector are published.

The responsibility of opinions expressed in the article entrirely belong to the aouthors

The studies submitted to SOID for publications must not be published in any journal beforehand

The studies submitted to SOID sould be prepared by entirely obeying the scientific ethics rules.

The manuscript submission sent to SOID is investigated against plagiarism using the iThenticate program.

All coprights related to published articles belong to the journal.

Copyright fees or any other payments under another name are not paid to the authors for their articles,

The studies submitted to SOID for candidate publications not charge any article submission or/and processing charges

SOID is published in Ulakbim Dergipark which is the open access system. All published articles and issue are accessible for free. Our Journal supports the Budapest Open Access Initiative (BOAI)

The authors who submit studies to the journal are considered as agreed not to demand this kind of claims.

Except where otherwise noted, academic content of this online version of the journal by SİDAS Publishing is licensed under the terms of Creative Commons Attribution-NoCommercial-NoDerivs 4.0 Unported (CC BY-NC-ND4.0) License.

Creative Commons Lisansı

YAYINCI KURULUŞ

SİDAS MEDYA AJANS TANITIM DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ.

FEVZİ PAŞA BULVARI ÇELİK İŞ MERKEZİ, NO:162 K:3/302 ÇANKAYA/İZMİR

TEL: 0-232-4416001 BELGEGEÇER: 0-232-4416106

www. foodsektor.com

Yoruma kapalı.